Știri IT

Google anunță: pe Android vom alege browserul și motorul de căutare

În curând Google va cere utilizatorilor europeni Android ce browser și care motor de căutare preferă să instaleze pe dispozitiv.

Grupul din Mountain View va cere utilizatorilor sistemului de operare Android care browser intenționează să instaleze și să utilizeze pentru navigare, precum și ce motor de căutare doresc să folosească pentru a găsi informații online. Anunțul este făcut de Google, cu o postare pe paginile blogului oficial. O posibilitate care va fi oferită exclusiv în Europa.

Mai multă libertate de alegere pe Android

Decizia se referă numai la vechiul continent, ca urmare a celor petrecute anul trecut, când societatea Google a fost sancționată cu 4,34 miliarde de euro,  stabilită de Comisia Europeană (Google a făcut apel) în încheierea investigației antitrust care a analizat modul de distribuire al sistemului de operare Android și obligațiile impuse producătorilor de dispozitive care folosesc acest sistem de operare. De atunci, Google a modificat modelul de licențiere al aplicațiilor sale, în special în ceea ce privește magazinul Google Play, browserul Chrome și motorul de căutare.

În urma deciziei luate de Comisie în iulie 2018, am modificat modelul de licențiere al aplicațiilor Google create pentru utilizarea pe telefoanele Android, separând Google Play, browserul Google Chrome și licențele de căutare Google. În acest fel, am garantat producătorilor de telefoane libertatea de a instala orice aplicație alternativă împreună cu cele oferite de către Google.

Browsere și motoare de căutare

Acum Google va merge mai departe, cerând utilizatorilor să aleagă browserul și motorul de căutare preferat. Alegerea se va face atât în ​​faza de configurare a unui nou dispozitiv, cât și în cazul celor deja în uz. Cu toate acestea, nu este clar când și ce opțiuni vor fi oferite.

 Acum vom face și mai mult pentru a ne asigura că proprietarii de telefoane Android cunosc faptul că există o gamă largă de browsere și motoare de căutare disponibile pentru dispozitivele lor. Acest lucru se va întâmpla prin solicitarea utilizatorilor de dispozitive Android noi sau existente în Europa, ce browser și aplicație de căutare doresc să utilizeze.

Postul publicate de Google arată disponibilitatea de a adapta modelul de afaceri așa cum impune Comisia Europeană, astfel încât să nu se supună unor noi investigații sau sancțiuni. Măsura, așa cum am menționat deja, va fi disponibilă doar utilizatorilor din Europa, nu și în celelalte teritorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button